Oppstarten med Noka.

Det startet tidlig i 2012 at jeg bestemte meg for at jeg ville ned i vekt, jeg var rett og slett lei av å ikke føle meg bra nok. Motivasjonen var på topp og jeg meldte meg inn i vektklubb for å få litt hjelp pg veiledning i forhold til kaloriinntak og næring. Jeg klarte å legge om kostholdet mitt og jeg trente 3-5 ganger i uka. Jeg var så glad for å endelig ha kommet i gang, og jeg hadde troen på meg selv at jeg kom til å klare målet mitt som var å gå ned 8 kilo den gang. Jeg var på god vei da jeg dro en tur til Bulgaria da sommerferien hadde startet. Det jeg gledet meg mest til var å komme hjem å kunne bruke ferien min på å tjene penger og trene. Da jeg kom hadde jeg jobbet et par dager. Det var to dager av resterende sommerferien som skulle brukes på å jobbe og trene.

Ting ble ikke helt som jeg hadde tenkt. Etter den andre dagen min på jobben i sommerferien, dro jeg for å møte en venn. Jeg kjørte scooter og vi dro på stranda for å snakke, og etter vi hadde snakket litt bestemte vi oss for å dra igjen, jeg kom ikke langt før jeg møtte på en ATV i full fart på en smal grusvei. Jeg rakk ikke å reagere før det neste jeg husker var at jeg lå på bakken med en helt forferdelig og rar følelse som jeg aldri hadde kjent før. Det kom ei dame som tok hånd om meg, og ringte ambulanse. Plutselig ligger jeg på sykehuset og finner ut at jeg har brukket begge beina i venstre legg og at jeg måtte operere samme kvelden/ natten. Dette var skummelt og rart, jeg hadde aldri vært igjennom en operasjon før, også skulle jeg ha narkose! Jeg tror jeg fortsatt var i sjokk tilstand samtidig som jeg var ned dopet med morfin på grunn av smertene og det er jeg glad for, ellers hadde det vært full panikk. Jeg kom meg igjennom operasjonen som innebar å sette inn en såkalt nagle og skruer i beinet mitt, fra kne til ankel. Jeg ble liggende på sykehuset i ca. 5 dager før jeg kunne skrives ut å tilbringe resten av sommerferien hjemme i sofaen foran en TV, sykemeldt.

Livet mitt er ødelagt var det eneste jeg kunne tenke. Jeg som var så godt i gang med å legge om kostholdet mitt og mosjonen, og nå kan jeg ikke stå på begge beina mine en gang? Eneste jeg gjorde den sommerferien var å ligge å trøste spise og syntes synd på meg selv. Det var jo typisk at noe sånn måtte skje med meg, da det endelig skulle hende meg noe godt. Men, det var ikke noe jeg kunne gjøre med det. Gjort er gjort, og hendt er hendt. Det eneste jeg kunne gjøre var å trene opp igjen benet mitt. Det tok tid før jeg både klarte og turte å gå uten krykker,  men for en lettelse det var da jeg klarte det. Det var som om jeg tok mine første skritt igjen!

Etter hvert som benet ble bedre, forsøkte jeg å fortsette der jeg slapp. Vekten var på tur oppover igjen, og motivasjonen.. Ja, hvor var den? Jeg så egentlig ikke noe lys i tunnelen, alt gikk bare galt. Følelsene om at jeg ikke så bra ut og at alle andre var mye bedre enn meg kom tilbake og den ble. I januar 2013 forsøkte jeg igjen, men denne gangen ga jeg nesten opp før jeg hadde startet. Mellom januar og mars, har jeg fått tilbake en liten gnist om at jeg virkelig vil. Jeg vil ned i vekt, og jeg vil se bra ut. Men denne gangen klarte jeg ikke stole på bare den lille gnisten. Jeg visste heller ikke hvordan treningen skal foregå, med tanke på at benet mitt fortsatt er halt, og ikke helt bra. Dessuten venter jeg på operasjon for å få ut igjen skruene jeg har i beinet mitt. Jeg leste blogger, forum og diverse nettsider da jeg innså at jeg trengte en kickstart.

Mandag 11. Mars, 2013 slapp jeg bomba. Jeg hadde bestemt meg for å starte med Noka- dietten. Jeg hadde helga før denne mandagen hamstret inn måltidserstattere som jeg skulle ta i bruk og erstatte ca. 2 måltider hver dag. Jeg bestemte meg for at jeg ikke ville erstatte alle måltider, med tanke på at dette kanskje ville ødelegge alt. Det er dette jeg liker med Noka, at du kan tilpasse dietten etter eget ønske og behov. Så nå får jeg spist god mat, uansett hvilket måltid det er og uansett om det er fra Noka, eller fra mors kjøkken.

Som jeg fortalte tidligere i dag, så har jeg fått en pang- start. Har gått ned rundt en kilo den første uka, noe som jeg er stor fornøyd med selv om mye av dette kan være væske i kroppen som slipper tak. Jeg vil holde bloggen oppdatert igjennom denne prosessen i tykt og tynt. Jeg vil også beklage dette lange, tørre og kjedelige innlegget. Blir nok ikke så mange av disse, men dette var bare et oppstarts innlegg. Dette blir starten på noe godt!

Bilde

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s